Trabzon Köy Tereyağı

Trabzon Köy Tereyağı:

Niyazibey Çiftliğinde yetiştirilen hayvanlardan elde edilen sütün henüz açıklanmamış, sır olarak saklanan yem karışımı uygulamaları ve süt yapısında kombinasyonlardaki  asitliği ve sertliği  sütlerde bir anlık tatlılık sağlamaktadır.

Trabzon Köy Tereyağı Kovalar koyularak da satışa sunulabilir.

Bu aroma hayvanların yemlerinin yetiştirilmesi esnasında uygulanan doğal yöntemler ve bölgenin klimatik yapısına dayanmaktadır.  Kremalar ve süt ürünleri ile  sarmalayan bir kucaklaşma, tüm ile dostluk kuran ve tereyağı haline gelen bir gelenek. Süt  yoğun kremalı hale getirilerek ayrılır, yoğurt mayalanmasından sonra 72 saat dinlendirilerek narin tadı ve hafif badem kokulu bir tereyağına hayat verir.
500 gramlık rulolar halinde  usta şeflerin, evlerdeki aşçılarımın  tariflerini süsler hale gelir.

NiyaziBey Süt Çiftliği 100 dönüm üzerine kurulmuş, köy yerleşik alanında doğal bir çiftliktir.

 

Niyazibey Trabzon Köy Tereyağı mükemmel bir tereyağı arayan profesyonel kullanıcılar için özel olarak üretilmektedir.
Dünya Pasta Şampiyonu ustalar tarafından önerilen bu tereyağı , bölgese pide ve börek imalatcılarının da gözbebeğidir.

NiyaziBey Süt Çiftliği son sistem sağımhane, açık, yarı açık, inekler için doğal gezinti alanları ve mera imkanları ile AB standartlarında bir çiftliktir.

Çok Kıymetli % 100 ineği sütümüz ve olağanüstü uzun bir süre olan kremanın 72 saatlik dinlenme süresi, yoğurt mayası ile elde edilen Niyazibey Çiftliği Trabzon Köy Tereyağının sırrıdır.

Köy tereyağı yumuşak, her zaman sürülebilir, krem ​​kokulu. Beyaz sanatın bisküvileri, kekleri, turtaları, kruvasanları, peynirli, kıymalı pidelir, nokulları ve diğer kaliteli ürünlerini hazırlamak için mükemmeldir.

Ayrıca  Trabzon Köy Tereyağının tuzu veya kaya tuzu içeren tuzlu versiyonu da mevcuttur.

Niyazibey Çiftliğinin kuruluş amacı olarak da gösterilebilecek bu   ödüllü tereyağı, gerçekten benzersiz olan küçük bir parti sütten elde edilir. Bu enfes tereyağı oluşturmak için en iyi karadeniz bölgesi sütü  kullanılır. Karadeniz bölgesinde en güzel,sağlıklı ve bol doğal süt bölgesinde bulunur. Ancak bu tereyağı Trabzon bölgesinin adı ile daha çok bilinmektedir. Samsun ‘da üretilen süt yağı ve kremasının tamamına yakını Trabzon ‘a gider i tereyağına çevrilir ve oradan tüm Türkiye ‘ye dağıtılır. Tereyağının hikayesi günlük toplanan en taze köy  sütü ile başlar, kremayı ayırmak için filtrelenir ve ardından 72 saate kadar dinlendirilir. Şehvetli dokusu ve mükemmel lezzeti ile bu ödüllü tereyağı, zeki şefler ve ev aşçıları tarafından ödüllendirilir. Tuzlu ve Klasik (tuzsuz) olarak üretilebilmektedir. bölgesinin en güzel ve taze Trabzon Köy Tereyağı Niyazibey Çiftliğinde üretilir ve tüm Karadeniz’de seçkin şarküteri ve gıda dükkanlarında değişik markalar altında müşteriler ile buluşur.

Aromalı tereyağlar için en güzel uygulama alanı doğal güzellikler eşliğinde ızgara etli mangal ortamlarıdır. Aşağıdaki malzemeler ile Trabzon Köy Tereyağınızı aromalı olarak çeşitli yiyecekleri lezzetlendirmek üzere kullanabilirsiniz.

Özel doğal olarak tatlandırılmış köy tereyağları , arkadaşlarınız veya aileniz için tost, ekmek veya kreplerin tadını çıkarmak için yılın her anında güzel bir hediyedir.

Tereyağı

Tuzsuz tereyağı,  çilek ve nane gibi aroma verecek malzemeler ile hafif ve kabarana kadar  elektrikli bir karıştırıcıyla çırpılarak uygulanabilir. Bunu için yapmanız gereken tek şey istenilen aromaları eklemek ve iyice karışana kadar çırpmaya devam etmektir. Daha sonra hemen kızarmış ekmek, çörekler, krepler veya krepler üzerinde servis yapın veya tüketme zamanı gelinceye kadar buzdolabında saklayabilirsiniz.

NiyaziBey Süt Çiftliği süt ürünlerini tüm Karadeniz ‘e ulaştırmakta ve ürünler o şehirlerden tüm Türkiye ‘ye dağıtılmaktadır.

Aromalı Köy Tereyağı için Malzemeler

Makarna, et, ürünleri veya risotto  gibi yemeklerle  servis edilecek lezzetli aromalı tereyağlar için 125g yumuşatılmış tereyağını aşağıdaki içerik çeşitleriyle birleştirebilirsiniz.
Hamsi ve Kapari Ezmesi
Her biri 20 gr ince doğranmış hamsi filetosu ve kapari ile karıştıracağınız köy tereyağı
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze dereotu ile harmanlanmış köy tereyağı
Zeytin ve Acı Sarımsak Tereyağı
40 gr çekirdeksiz, ince doğranmış kalamata zeytini
2 diş ezilmiş sarımsak
1-2 ince doğranmış biber  ile beraber aynı kap içerisinde karıştırılmış köy tereyağı.

Doğal Trabzon Köy Tereyağları

Kırmızı Acı  Biber Yağı
4 doğranmış küçük kırmızı biber
1 çorba kaşığı doğranmış taze kişniş
1 yemek kaşığı ince doğranmış taze limon otu. hep birlikte gerçek Köy Tereyağı ile harmanlayıp enfes lezzetler oluşturabilirsiniz.

Tüm tereyağları buzdolabında 1 hafta kapalı olarak veya 3 aya kadar dondurulmuş olarak muhafaza etmeniz gerekmektedir. Trabcon Köy Tereyağınızı  pişirme kağıdı arasına yuvarlayın ve sertleşene kadar soğutun. Dilimler halinde kesin ve tavada kızartılmış et, ürünleri, risotto veya makarna veya buharda pişirilmiş sebzelerle birlikte misafir sofralarınız, kahvaltı masalarınıza , çok özel anlarında  servis yapın.

İneklerin süt üretebilmeleri için gebe kalmaları ve mutlaka doğurmaları gerekir. Buzağ olduktan sonra anne inek adını alır ve süt vermeye başlar.
İnsana benzer şekilde, ineklerin de süt üretiminin ve sütün salmasının gerçekleşmesi için buzağıya hamile olması ve doğurması gerekmektedir. İneklerde süt üretimi doğacak buzağının beslenmesi için, hamilelik sırasında devreye giren bir dizi farklı hormonun karmaşık etkileşimini içerir.

Çeşitli araştırmalar   süt ürünlerini tüketmenin   kalp hastalığı, inme, hipertansiyon, tip 2 diyabet, bazı kanserler ve metabolik sendrom riskinde azalma ile ilişkili olduğunu kabul etmektedir.

Bazı araştırmalar, meme kanseri ile süt sütü tüketimi arasında bir bağlantı olduğunu gözlemlediğini iddia etti. Bununla birlikte, gözlemsel araştırmalar bir ‘neden-sonuç’ ilişkisini belirleyemez ve kanıtlar bunu desteklemez. Aslında, süt ürünleri, kanser önleyici özelliklere sahip bir dizi besin içerir. Bazı araştırmalar, artan süt tüketiminin biraz daha düşük meme kanseri riski ile ilişkili olduğunu göstermektedir.

Buna ek olarak, meme kanseri riskini artırdığı öne sürülen IGF-1, östrojen ve progesteron seviyeleri sütte çok düşüktür ve ilişki zayıftır.

Avustralya Kanser Konseyi, Ulusal Kanser Kontrol Politikasında, “süt ürünlerinin tüketimi ile meme veya yumurtalık kanseri riski arasında önemli bir ilişki yok gibi göründüğünü” belirtmektedir.

Diyet, kilo, fiziksel aktivite ve kanser riski konusunda otorite olarak kabul edilen World Cancer Research Fund International’a göre, kanıtların toplamı, toplam süt ürünü tüketiminin meme kanseri riskini azaltabileceğini gösteriyor (menopoz öncesi kadınlar) veya meme kanseri riskiyle ilişkili değildir (menopoz sonrası kadınlar).

Bilim adamları Dünyanın her yerinde , meme kanseriyle ilgili bilimsel araştırmaları izlemeye devam ediyor, böylece insanlar her gün süt ürünleri yeme konusunda kendilerine güvenmeye devam edebilecekler.

Normal karşılanacağı üzere, gebeliğin ikinci ve üçüncü trimesterlerinde progesteron ve östrojen gibi ineklerin memesindeki süt kanalı sisteminin büyümesini ve gelişmesini uyaran çeşitli hormonlar üretilerek inek metobolizması süt üretmeye hazır hale getirilir.

Oksitosin, sütün salgılanmasına izin veren başka bir önemli hormondur – süt ‘salgılama’ olarak da bilinir. Prolaktin (a protein) seviyeleri, meme buzağı tarafından emildiğinde veya sağım makinesi tarafından sağıldığında uyarılır ve süt üretiminin devam etmesi için bunun gerçekleşmesi gerekir.

Bir sonraki doğumdan yaklaşık iki ay önce inekler süt sağımından ayrılarak kurutulmak tabir edilen döneme alınırlar veya süt sağımları durdurulur, böylece memenin bir sonraki süt üretim laktasyonu için dinlenerek ve vücudunun sıfırlamasına izin verilir. Bir ineğin gebelik süresi (gebelik süresi dokuz ay on gün olarak bilinir) ve genellikle bir inek her 12 ayda bir buzağılama yapar.

Süt inekleri, yüksek düzeyde süt üretmek için seçici olarak yetiştirilir ve bu, bir buzağının normalde içebileceğinden çok daha fazlasıdır. Bir ineğin ürettiği sütün hacmi, beslenme seviyesi, cins, genetik ve yaş gibi çeşitli faktörlere bağlı olacaktır. Doğum yaptıktan sonra süt üretmeye devam edebilmesi için her gün sağılması gerekir.

Referanslar

Sherwood, L., Klandorf, H. ve Yancey, P. 2013. Hayvan Fizyolojisi – Genlerden Organizmalara. 2. baskılar. Belmont: Cengage Learning.
İneklerin Möö sesi çıkarmaları;
İnekler sürü hayvanlarıdır ve karmaşık sosyal yapılara sahiptir. Möö sesi çıkarmak, etkileşimde bulunmanın ve duygularını nasıl ifade ettiklerinin bir yoludur. Farklı duyguları ifade etmek için farklı ses perdeleri kullanırlar. Onlar: sürü arkadaşlarını, buzağılarını veya annelerini aramak; aç olduklarını söylüyorlar; çiftleşmek istediklerinde bir partner çağırın; sürü arkadaşlarını potansiyel tehlikelere karşı uyarmak için alarm vermek; memnuniyet göstermek; ve acıyı ifade eder.

Araştırmalar, tek tek ineklerin farklı seslere sahip olduğunu gösteriyor, bu yüzden birbirlerine moo yaptıkları için yakındaki hayvanlar kimin kim olduğunu ve bir ineğin ve yavrusunun birbirini tanıyabileceğini biliyor.

Sade yağ köy tereyağından elde edilir.

İneklerin ayrıca, homurdanmak ve kuyruklarını sallamak gibi iletişim kurmak için başka davranış biçimlerini de kullandıklarına dair incelemeler ve araştırmalae mevcuttut. İneklerin hareketelerini ve sosyal topluluk içindeki davranışlarını inceleyip bunları akademik yayınlar halinde kullanıma sunun birçok yerli bilim adamı vardır.