Çiğ Süt Kullanımı

Kullanımı

Sağlıklı bir yaşam tarzı geliştirmek, birçok karar ve adımları sıralamak gereken bir bütündür ve sonu belli olmayan bir süreçtir. Diyetinize eklemeyi düşündüğünüz de sağlıklı bir adım attığınızı sanırsınız. Çekiciliği çiğ sütün, zararlı mikropları öldürmek için pastörize edilmemiş süt olmasıdır. Mikroplar bakteri, virüs ve parazitleri içerir. Çiğ sütün içilmesi tüm bu canlı organizmaların vücuda alınacağını ve bunun riskini anlamak önemlidir, çünkü özellikle çiğ sütun “yararlı” iddialarını duyabilirsiniz.
Çiğ Süt Kullanımı

Belki daha az işlenmiş yemek yersiniz ya da çiğ sütün pastörize sütten daha fazla miktarda besleyici içerdiğini duymuşsunuzdur. Belki de çiğ sütün çeşitli sağlık problemlerini önleyebileceğini veya çözebileceğini duymuşsundur. Bazı insanlar için çiğ sütü satın almak yerel çiftçilere ve sürdürülebilir tarıma destek olmaya çalışmanın bir yoludur.

Sütün bakteri ve diğer mikroplar için çok verimli bir ev olabileceğini bilmek önemlidir. Süt pastörize edildiğinde, içinde bazı bakteriler kalır ancak hastalıklara neden olanlar öldürülür. Pastörizasyon, hastalığa neden olan mikropları öldürmek için sütü yeterince yüksek bir sıcaklığa ısıtma işlemidir. Zararlı mikroplar genellikle sütün görünümünü, tadını veya kokusunu değiştirmez, bu yüzden sadece süt pastörize edildiğinde bu mikropların mevcut olmadığından emin olabilirsiniz. Sütün güvenli olmasını sağlamak için, işlemciler pastörize ettikten sonra hızla soğutur, sıhhi tesisat uygular ve sütü 45oF veya daha düşük bir sıcaklıkta temiz, kapalı kaplarda saklarlar.

Bir çorba çorbasına bakamaz, koklayamaz veya tadına bakamazsınız ve içmek için güvenli olup olmadığını söyleyemezsiniz. Ailenizin sağlığı için en iyi kararı yapın. Ailenizin diyetine süt tutmak istiyorsanız, onlara çiğ sütü vermeyin. Sağlıklı yetişkinler bile içmekten hasta olabilirler. Sağlık yararları olduğuna inandığınız için çiğ süt içmeyi düşünüyorsanız, diğer seçenekleri düşünün.
Bu yazı ne hakkında?

Bu çalışma, 1993-2006 yılları arasında CDC’ye bildirilen Amerika Birleşik Devletleri’ndeki süt ürünlerinden kaynaklanan salgınları incelemiştir. Çalışma, pastörize süt ürünlerinden kaynaklanan enfeksiyondan dolayı ham veya pastörize edilmemiş ve salgınların neden olduğu salgınları; Salgınların, hastalıkların, hastaneye yatışların ve ölümlerin sayısı; Ve salgınlardaki hasta insanların yaşı ve cinsiyeti.
Çalışma, aynı zamanda, ürünlerinin yasal olmayan şekilde satılmasına ve çiğ süt ürünlerinin satılmasını yasaklayan devletlere izin veren 21 eyaletteki çiğ süt ürünlerinden kaynaklanan salgınların sayısını (insidans) karşılaştırdı. Çalışma süresi boyunca (1993-2006), 21 devlet, çiğ süt ürünlerinin yasal olarak satılmasına izin verdi, 22 devlette yasaklandı ve 7 devlet yasalarını değiştirdi. Çalışma süresinin sonunda (2006), 24 devlet, çiğ süt ürünlerinin yasal olarak satılmasına izin verdi ve 26’sı yasaklandı.
Çalışma ne gösterdi?
Çiğ Günlük Süt Kullanımı

Çiğ süt, pastörize sütten ziyade salgınlara neden olabilir.

1993-2006 yılları arasında, CDC’ye bildirilen 121 salgın, araştırmacıların süt ürününün pastörize edildiğini veya pastörize edilmediğini (ham) belirleyebildiği süt ürünlerinden kaynaklandı. Bu salgınlar arasında 4,413 hastalık, 239 hastaneye yatma ve 3 ölüm vardı.
Çiğ sütten 73 salgın (46 sütten ve 27 peynirden) kaynaklandı ve 48 salgın (10 sütten ve 38 peynirden), pastörize sütten kaynaklandı.
Muhtemelen Birleşik Devletlerde tüketilen sütün% 1’den fazlasını çiğ değildir, ancak çiğ sütün pastörize sütten daha fazla salınmasına neden olmuştur.
Çiğ sütün neden olduğu salgın sayısını, çiğ tüketilen çok az miktarda sütten düşündüğünüzde, çiğ süttan kaynaklanan salgılatma riski, pastörize sütten kaynaklanan salgın riskinden en az 150 kat daha fazladır.
Çiğ sütten kaynaklanan salgınlar daha ağır hastalığa neden olma eğilimindeydi.

Çiğ sütün sebep olduğu salgın hastalardaki hastaneye yatma oranı, pastörize sütten kaynaklanan salgınlardaki insanlara oranla 13 kat daha yüksektir (% 13’e karşı% 13).
Bu fark muhtemelen kısmen çiğ sütün sebep olduğu salgınların daha şiddetli olma eğiliminde olan bakteriyel enfeksiyonlardan kaynaklanıyor olmasından kaynaklanmaktadır. Örneğin, böbrek yetmezliğine ve ölüme neden olabilen bir bakteri olan E. coli O157: H7, çiğ sütün neden olduğu salgınların ortak bir nedeniydi. Pastörize sütten kaynaklanan salgınlar için nispeten hafif viral enfeksiyonlar ve gıda kaynaklı toksinler daha yaygın nedenlerdi.
Bu farklılık mantıklıdır, çünkü büyük olasılıkla sağımında kirlenmiştir. Sıhhi önlemler alınsa bile, ineklerin derisi çok sayıda bakteri ile kontamine. Bazı bakteriler ineğe zararsızken insanlarda hastalıklara neden olabilirler. Öte yandan, pastörize süt pastörize edildiğinde kontamine olursa, muhtemelen yanlış saklamadan veya enfekte yiyecek hazırlayıcılardan kaynaklanıyordur. Bu durumlarda, ciddi bakteriyel enfeksiyonların oluşma olasılığı daha düşüktür.
Sayfa Başı
Pastörize sütten kaynaklanan salgınlara göre çiğ sütün sebep olduğu salgınlarda daha gençler daha fazla etkilendi.

1993-2006 yılları arasında, çiğ süttan kaynaklanan salgın hastalıklardan% 60’ı, 20 yaşın altındaydı; buna karşın, pastörize sütten kaynaklanan salgın hastalıkların% 23’ü.
American Academy of Pediatrics ve diğer birçok mesleki kuruluş ürünlerinin çocuklara verilmesine karşı tavsiyelerde bulunur.
Çiğ sütün satışına izin veren devletler, çiğ sütün tüketilmesinden kaynaklanan daha fazla salgına neden oldu.

Çiğ Süt Artık Pet Şişe Kullanımı

1993-2006 yılları arasında, çiğ sütün neden olduğu 55 salgının (veya yüzde 75’i) çiğ satmanın yasal olduğu ülkelerde meydana geldi.
Çiğ sütün satışına izin vermekten ziyade, üretimine izin veren devletlerde çiğ sıvı sütün neden olduğu salgın oranı iki katın üstünde.
Ham peynirden kaynaklanan salgın oranı, çiğ sütün satışına izin veren devletlere kıyasla, satılmasına izin veren eyaletlerde yaklaşık altı kat daha fazladır.
Çiğ süt ürünlerinin satışını kısıtlamak çiğ sütun neden olduğu salgınları azaltmada etkilidir