Çiftliğimden Süt Satışı

Çiftliğimden Süt:

Çiftliğimden Satışları dünya çapında süt üretiminin artan ve yükselen varyasyonu olarak bilinir. Bunu etkileyen bir çok şey var. Bazı çok yüksek üretimi olan ülkeler  (Yeni Zelanda özellikle), üretimlerinin büyük bir kısmını ihraç ederken büyük üreticileri olmayan birçok ülke, bu çiftliğimden süt ürünlerini tüketir. ABS  bunun en yüksek tüketen ülkedir, ama üretimi de ona göredir. Uluslararası ticareti toplu süt tozu gibi kolay taşınabilir şekilde işlenmiş süt ürünleri olarak yapılır. Ülke iç tüketiminde ise  genellikle sıvı süt şeklinde kullanılır, ticareti yapılır.

Çiftliğimden ineklerinin sağımı geleneksel emek yoğun bir çalışma olarak bilir ve hala az gelişmiş ülkelerde el ile olduğunu biliriz. Küçük çiftlikler her  dönem “aile çiftliği” olarak bilinir ve çiftlikten süt üretimlerinin merkezi ve en önemli kaynaklarıdır.  Uygun büyüme ortamına sebebiyet veren devlet ve hükümetler, süt üreticileri ve birçok çiftlikler için bu çalışanların geleneksel çiftlik ailesinin çocukları olanlar daha çok destek verirler ama, sadece bir kaç düzine inek bakımı için bu kadar çeşitli insanlara ihtiyacımız olduğu da bir yalandır.

Teknolojideki gelişmeler çoğunlukla Avustralya, Yeni Zelanda ve Amerika Birleşik Devletleri gibi sanayileşmiş ülkelerde “aile çiftliklerinin” radikal olarak yeniden tanımlanmasına yol açmıştır. Sütün geniş hacimli üreten inekler ile beraber çiftlikler de büyümüş ve  yüzlerce çiftlikleri ile büyük devletler piyasasında etkili olmuşlardır.  Daha büyük ve daha verimli süt çiftliklerinin  ortaya çıkması süt fiyatının ciddi değişikliklere uğramasına neden olmuş,  daha da ileri giderek kabul edebiliyoruz dediğimiz kaliteye inmiştir. “geleneksel” aile çiftlikleri genellikle daha az sütü daha az fiyata satmak zorunda kalmış ve eşitlik veya gelir dengesini ayarlayamadıkları için diğer büyük ölçekli çiftlikler tarafından yutulmuştur. Kârlı faaliyet gösteren küçük çiftlikleri yok olmuştur. Birçok küçük aile çiftlikleri ölçek ekonomisinden yararlanmak ve sahiplerinin yasal yükümlülüklerini sınırlamak ve vergi yönetimi gibi şeyleri basitleştirmek için iş dahil genişletmek gibi küçük olanları satın alarak büyük kurumsal çiftliklerin bir parçası yapmıştır. Ortak kamusal algı, genellikle bu konuda bir yanılgıdır. Küçük işletmelerin halkın sağlığı için gerekli önlemleri alma yeterlilikleri yoktur.

Çiftliğimden işletmelerindeki büyük ölçekli mekanizasyon önce için yüksek miktarda  süt ineklerini çiftliklerde  tutarak, 1990’larda çok karlı oldu. Şimdi çoğu işletmelerin yüzden fazla inek, diğer inek ve sağım sürüsü katılmak için “doğumu” bekleyen düveler ile, karlı olabilmek için bir seferde sağılıyor olması gerekir. Yeni Zelanda’da ortalama sürü büyüklüğü, 2009/2010 sezonu için, 376 inek.

Çiftliğimden süt üreten Dünya çapında en büyük süt üreticisi Hindistan  (%55 den fazlası  manda sütüdür) ‘dir, en büyük inek sütü ihracatçısı New Zealand, ve en büyük ithalatçı Çin’dir.  Dünya üzerinde,    üretilen 2013 (% 96.8 inek sütü) en; siyasi ekonomik birlik olarak bugünkü 28 üye ülke ile Avrupa Birliği tarafından 158800000 ton (175.000.000 kısa ton 156300000 uzun ton) çiftlikten süt üretilmektedir.

Çiftliğimden Süt Tedarik yönetimi :

Kanada endüstrisinde bir sistem Tedarik Yönetim Sistemi kullanılarak çiftçiler için bir istihdam istikrarlı bir pazar ve çizgi korumaktan sorumludur. Bu kurallar  Kanadalı Süt Komisyonu tarafından konulmuştur. Bu sistem piyasada hiçbir dalgalanma olmaması, çiftçiler için süt tutarlı bir fiyatlandırma için 1970’lerin başında uygulanmaya başlamıştır. Çiftlik sütü satış fiyatları ülke genelinde süt için talebe dayalı olarak hesaplanmakta ve o kadar üretilmektedir. Kanadalı Çiftlik Sütü satış Tedarik Yönetim Komitesi oranlarını takip etmekle sorumlu bir kurumdur. Yeni bir süt çiftliği işe başlamak veya SMS içinde bir çiftlik üretimini arttırarak daha fazla pazar payını artırmak için “kota” olarak bilinen içine dönük bir izin alması gerekmektedir. Kota bireysel veya grup olarak çiftlik sütü üretmek veya almaya bağlı bir sabit miktardır.  Bu kota kurallarına göre en iyi durumda çiftçi “kota” alır ve payını almış miktarına  göre süt üretmektedir. Veya bu miktarın aşağısında kalmalıdır. Kanada’da her il piyasasında talebine göre günlük süt kotasını kendi ayarlar ve açıklar. Ayda toplam kota olarak bilinen bu yöntem piyasasına bir istikrar getirmekte ve çiftliğimden süt ürünleri teslimatlarını, satışını arttırmaktadır. 2016 ayında çiftliğimden aylık üretilen tereyağı toplamı olan 28395848 kg dan tam 10 kat daha fazla olarak kayıtlara geçmiştir.